Συναινετικό Διαζύγιο στον συμβολαιογράφο

Συναινετικό Διαζύγιο στον συμβολαιογράφο

Ψηφίστηκαν και ισχύουν ήδη τα νέα άρθρα 1438 και 1441 του Αστικού Κώδικα σύμφωνα με τα οποία μπορεί να εκδοθεί πλέον συναινετικό διαζύγιο όχι με δικαστική απόφαση αλλά με συμφωνία των συζύγων ενώπιον συμβολαιογράφου. Μπορούμε δηλαδή να μιλάμε πλέον για συναινετικά διαζύγια εξπρές/express.


Είναι προφανές ότι με αυτόν τον τρόπο συντομεύεται δραματικά ο χρόνος που απαιτείται για την έκδοση ενός συναινετικού διαζυγίου που πλέον μπορεί να εκδοθεί μέσα σε δέκα (10) ημέρες με συμβολαιογραφική πράξη αντί για σχεδόν δύο χρόνια που απαιτείτο με το παλαιό καθεστώς. Φυσικά και το κόστος πλέον είναι χαμηλότερο.


Σύμφωνα με το νόμο είναι απαραίτητη η σύμπραξη δικηγόρου ενώπιον του συμβολαιογράφου ώστε να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των συζύγων. Εφόσον υπάρχουν ανήλικα παιδιά είναι απαραίτητη επίσης και η συμφωνία για την επιμέλεια, διατροφή και επικοινωνία των παιδιών.


Το γραφείο μας πρωτοπόρο πάντοτε σε θέματα οικογενειακού δικαίου αναλαμβάνει ήδη την έκδοση συναινετικού διαζυγίου με συμβολαιογραφική πράξη εντός δέκα (10) ημερών με κόστος χαμηλότερο από το κόστος που απαιτείτο για την έκδοση δικαστικής απόφασης.


Για οποιαδήποτε πληροφορία, επικοινωνήστε και κλείστε ένα ραντεβού μαζί μας


Η Έφη Γ. Λακμέτα είναι δικηγόρος του δικηγορικού συλλόγου Λάρισας και προίσταται του Δικηγορικού γραφείου Έφη Γ. Λακμέτα, με έδρα τη Λάρισα, το οποίο διευθύνει.

Επικοινωνία

Παπανασταστασίου 67-69, Λάρισα, 41222

2411 171770

2411 171770

6975 990954

efilakmeta@dikigoroslarisa.gr

www.dikigoroslarisa.gr